< Terug naar overzicht

Thuiswerk (1): goed voor langere carrière

Een ideetje voor al wie oudere werknemers langer actief wil houden? Thuiswerk (minstens deeltijds) toestaan en promoten. Dat leren we uit een studie van het Britse Office for National Statistics (ONS). Maar al is het een goede zet, het zorgt niet voor een revolutionaire doorbraak. Toch helpen alle beetjes.

Veel vijftigplussers hebben de stap naar thuiswerk moeten zetten. In het VK had twee derden van die groep dat nooit voorheen gedaan. Van deze werknemers moest 41,5 procent overschakelen naar een vorm van thuiswerk.

De interessante vondst is dat bij de ‘thuiswerkers’ 11 procent het pensioen zou willen uitstellen, tegenover 5 procent van de ‘kantoorwerkers’. Dubbel zoveel dus. Bovendien zou 10,9 procent van de werknemers met langdurige ziekte of handicap – maar nog in staat te werken – langer willen thuiswerken, tegenover 5,9 procent van de kantoorwerkers.

Thuiswerkers ouder dan 50 rapporteerden vaker een ‘goede tot uitstekende’ conditie dan kantoorwerkers (84,4 tegenover 78,5 procent). Thuiswerkers van die leeftijdscategorie appreciëren meer de flexibiliteit dan jongeren.
We weten dus wat gedaan om een deel van de mensen langer te laten werken zonder dwang. Tenzij we geloven dat er geen ergere leugens zijn dan statistiek en geen hybride inspanningen willen leveren.

Bron: Office for National Statistics

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen