< Terug naar overzicht

Thuisonderwijs en thuiswerken moeilijk te combineren

Uit de vijfde golf van de grote coronastudie blijkt dat het onderwijs thuis voor veel mensen slechts moeizaam lukt. Vooral werkenden die thuiswerk met de begeleiding van schooltaken van hun lagereschoolkind(eren) moeten combineren, hebben het moeilijk, des te meer als ze nog andere kinderen hebben.

Net zoals de voorbije weken konden de Belgen dinsdag opnieuw deelnemen aan de coronabevraging van de Universiteit Antwerpen. Ook de universiteiten van Hasselt en Leuven en de Franstalige ULB zetten mee hun schouders onder het initiatief. 200.000 personen vulden de enquête volledig in, nog eens 18.000 gedeeltelijk. In deze editie werd gevraagd naar de combinatie thuisonderwijs en thuiswerken. Uit de resultaten blijkt dat beide moeilijk te combineren zijn.

Het thuisonderwijs vergt een grotere inspanning voor ouders van kinderen uit de lagere school (en in mindere, maar wel significante, mate voor kinderen in de eerste graad van het secundair onderwijs) dan voor kleuters. Ook de nood aan ondersteuning wordt minder naarmate de kinderen ouder zijn en dan vooral vanaf de tweede graad secundair. Het grootste obstakel is het eigen (thuis)werk. De helft van de deelnemers geeft daarbij aan dat het niet (10 procent) of soms (42 procent) haalbaar is de kinderen te ondersteunen.

Bron: Universiteit Antwerpen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen