< Terug naar overzicht

Textielbedrijf Betet Skara bekroond voor werken met vluchtelingen

Plus Uitzendkrachten kent de Plus Prijs 2005 toe aan het Antwerpse textielbedrijf Betet Skara, wat ‘het weefhuis’ betekent. Met deze prijs beloont het interimbureau een onderneming die zich inzet voor de tewerkstelling van minder sterke groepen op de arbeidsmarkt en daarbij concreet succes boekt. Laureaat Betet Skara werkt met vluchtelingen uit Zuid-Oost-Turkije die als geen ander het ‘putweven’ beheersen.

Plus Uitzendkrachten waardeert sterk de originele bedrijfsactiviteit van Betet Skara, dat met de techniek van het putweven een typisch cultureel product van de Assyrische christenen uit Turkije in ere houdt. De weverij werd in 1999 opgericht en groeide intussen uit tot een volwaardig economisch bedrijf dat stof levert aan bekende Belgische mode- en interieurontwerpers als Dries Van Noten, Bernhard Wilhelm en Haider Ackermann. Zanger Stef Kamil Carlens (Zita Swoon) is ook een grote fan. Plus Uitzendkrachten looft de combinatie van het integreren van vluchtelingen via een succesvol bedrijf met het behoud van de eigen culturele eigenheid.


Andere genomineerden voor de prijs waren Buurt-Initiatieven Kuurne, een buurthuis dat onder meer voorziet in een sociaal restaurant, een klusjesdienst, een kinderopvang- en seniorencentrum en een creativiteitscentrum en Velo vzw, een werkervaringsproject uit Leuven dat jongeren uit het deeltijds onderwijs en leefloners inschakelt in de recyclage van fietsen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen