< Terug naar overzicht

Tewerkstellingscellen voor Ford Genk van start

De tewerkstellingscel Ford Genk ging deze week van start. Ongeveer 2000 ex-werknemers van Ford worden intensief begeleid naar een nieuwe baan. De begeleiding bouwt voort op de ervaring met de Sabena-tewerkstellingscellen.


De Sabena-tewerkstellingscel sloot haar werkzaamheden af eind november 2003. Ze vond voor bijna 80% van de 2501 Vlaamse ex-werknemers van de luchtvaartmaatschappij een oplossing. Die ervaring leverde inspiratie voor de tewerkstellingscellen bij Ford. Ook deze keer worden de VDAB en Ascento (T-groep) bij de zaak betrokken. Afdelingen van de cel werden ingericht in Genk, Houthalen en Bilzen. Voor de begeleiding zorgen 18 fulltime krachten van de VDAB en de RVA. Er werd een specifieke website opgezet voor de betrokken werknemers (www.vdab.be/ford).


Dagelijks worden 90 personen opgeroepen voor een persoonlijk gesprek. Bij de screening wordt overlegd met een VDAB-consulent en eventueel een outplacementbegeleider van Ascento.


Het aantal beschikbare vacatures in de regio Hasselt waarvoor oud-werknemers van Ford Genk in aanmerking komen, bedroeg eind vorige week 1306. In de aangrenzende regio van Tongeren waren er slechts 393 vacatures. In één op drie gevallen zijn de vacatures uitzendbanen. De rest zijn vaste jobs voor chauffeurs, magazijniers, elektriciens, lassers en onderhoudstechnici.


Ford zelf engageerde en betaalt gedurende twee jaar Ascento voor de begeleiding van de ex-werknemers die niet meteen aan de slag geraken. De consultant wierf daartoe zes ervaren ex-werknemers van Ford aan.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen