< Terug naar overzicht

Tewerkstellingscel bij Ford Genk

Vanaf medio januari wordt bij Ford Genk een tewerkstellingscel operationeel die de ontslagen medewerkers moet begeleiden naar een nieuwe baan. Het bedrijf sloot daarover een overeenkomst met de HR-dienstverlener ascento, een onderdeel van de t-groep, en met de VDAB.


Het opzet van de tewerkstellingscel zoveel mogelijk van de ontslagen Ford-werknemers binnen een periode van twee jaar te herscholen en/of aan een nieuwe baan te helpen. De cel wordt geleid door ascento en zal nauw samenwerken met de VDAB.
Ascento (en voorganger VDAB Outplacement) heeft enige ervaring met collectief outplacement, onder meer bij Renault, Alcatel, Philips Hasselt en Sabena. De tewerkstellingscel bij Sabena, die eind november haar activiteit stopzette, vond een oplossing voor 80% van de 2501 betrokken ex-werknemers.


De cel bij Ford Genk zorgt voor de eerste opvang van de ontslagen werknemers die voor outplacement in aanmerking komen en geeft advies over opleiding, de sociaal-juridische
opvang, het zoeken naar vacatures en de contacten met de regio. Voor iedereen afzonderlijk zal worden onderzocht in welke sector en functie hij of zij terecht kan en eventueel ook
welke bijkomende opleidingen hiervoor vereist zijn. Daarnaast krijgen de ex-personeelsleden in de outplacementprocedure sollicitatietraining, indien ze dat wensen.
Ook medewerkers van Ford worden ingeschakeld voor de begeleiding.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen