< Terug naar overzicht

Tewerkstelling in kmo’s daalt

Het ondernemersvertrouwen in de economie blijft dalen. Eén op de zes kmo’s stelt minder personeelsleden te werk in vergelijking met het vorige kwartaal. Eén op de vijf verwacht in het komende kwartaal ook medewerkers te moeten ontslaan.

Dat blijkt uit de KMO Barometer, de driemaandelijkse conjunctuurindex voor de kmo’s. Aan de bevraging namen 920 ondernemers deel. Het vertrouwen in de economie daalt met 0,2 punten ten opzichte van het vorige kwartaal en strandt op 96,9 punten. De KMO Barometer klokt nu al twee jaar op rij onafgebroken af onder de gezonde grens van 100 punten.

Vandaag zegt ruim 28 procent van de ondernemers minder werk te verwachten ten opzichte van het huidige kwartaal. Tijdens het vorige kwartaal lag dit aandeel nog op 26 procent.

24 procent van de ondernemers geeft aan meer werk te verwachten voor het komende kwartaal, ten opzichte van 31 procent tijdens het vorige kwartaal.

De verwachting inzake het werkvolume daalt in deze KMO Barometer met 1,6 punten. 20 procent van de ondernemers verwacht het komende kwartaal mensen te moeten ontslaan,15 procent van de ondernemers stelt dit kwartaal minder mensen te werk ten opzichte van het vorige kwartaal.

Bron: Unizo

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen