< Terug naar overzicht

Tewerkstelling bij kmo’s stijgt opnieuw

Na zes kwartalen stijgt de tewerkstelling bij werkgevers met minder dan 100 werknemers opnieuw. In het derde kwartaal van 2013 steeg de tewerkstelling bij kmo’s met 0,4 procent. Al verbergt dat cijfer 'vele' waarheden. Alleen in Vlaanderen zijn er echt meer medewerkers aan de slag gegaan.

Dat blijkt uit de driemaandelijkse kmo-jobindex van SD Worx. Na zes kwartalen stijgt de tewerkstelling bij kmo’s met 0,4 procent. Sinds begin 2012 verloren werkgevers met minder dan 100 werknemers 1,3 procent van hun personeel of meer dan 20.000 medewerkers.

De stijging van de tewerkstelling het voorbije kwartaal mag bijna volledig op het conto van Vlaanderen geschreven worden. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in kmo’s in het derde kwartaal met 0,7 procent. De kmo-tewerkstelling in Vlaanderen zit opnieuw op het niveau van het vierde kwartaal van 2011.

Achter de stijging met 0,7 procent gaan grote regionale verschillen schuil. De tewerkstelling groeide in het derde kwartaal van 2013 vooral in Limburg (+ 2,3 procent) en West-Vlaanderen (+ 1,3 procent).

De jobindex is gebaseerd op een steekproef van 16.496 ondernemingen, die samen in totaal 157.670 personen tewerkstellen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen