< Terug naar overzicht

Tevredenheidonderzoek wordt strategiepeiler

Onderzoek naar de tevredenheid en de motivatie van medewerkers is vaak de basis van strategische beslissingen in een bedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van Effectory bij 11.000 HR-managers in Belgi? en Nederland.

Driekwart van de HR-managers uit de enquête zegt dat ze al eens een tevredenheidonderzoek bij hun medewerkers hebben verricht. Nieuw feit in het onderzoek van Effectory is dat deze onderzoeken er niet zozeer op gericht blijken te zijn het verzuim of het verloop terug te dringen. Ze hebben vooral de bedoeling de strategie van de onderneming uit te tekenen. Dat is goed nieuws. Directies lijken te beseffen dat het beleid door medewerkers moet worden gedragen. Minpuntje is dat lijnmanagers weinig opgezet zijn met interne enquêtes. Niet meer dan drie op tien HR-managers is tevreden over de actiebereidheid van lijnmanagers.

In ondernemingen tot 200 werknemers is het enthousiasme voor onderzoek groter dan in bedrijven met meer dan 1000 werknemers. Grotere bedrijven hechten dan weer meer waarde aan benchmarking van de resultaten.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen