< Terug naar overzicht

Testen en opsporen loont

In de vierde editie van de publicatie ‘Covid-19 en de wereld van werk’, breekt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) een lans voor meer en uitgebreider testen en opsporen. Dat is beter dan lockdowns of gelijkaardige toestanden.

Het uitgebreid testen en opsporen van covid-19 infecties is volgens de auteurs “sterk gelinkt aan een verminderde verstoring van de arbeidsmarkt en een aanzienlijk kleinere verstoring van het sociale leven dan lockdownmaatregelen”.

In landen die goed testen en opsporen, vermindert de gemiddelde daling van de werkuren met maar liefst 50 procent. Daar zijn drie redenen voor: testen en opsporen vermindert de afhankelijkheid van strikte lockdownmaatregelen; bevordert het vertrouwen van de burgers, stimuleert zo de consumptie en ondersteunt de werkgelegenheid; en helpt de operationele verstoringen op de werkplek tot een minimum te beperken.

Bovendien kunnen testen en opsporen zelf nieuwe banen creëren, ook al zijn ze tijdelijk, die gericht kunnen zijn op jongeren en andere prioritaire groepen. “Als we een herstel tot stand kunnen brengen met veel werkgelegenheid, dat rechtvaardigheid en duurzaamheid bevordert, betekent dit dat mensen en bedrijven zo snel mogelijk weer aan het werk moeten gaan, in veilige omstandigheden”, aldus Ryder. “Testen en opsporen kunnen een belangrijk onderdeel zijn van het beleidspakket als we de angst willen bestrijden, de risico's willen verminderen en onze economieën en samenlevingen snel weer in beweging willen krijgen.”

Bron: IAO

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen