< Terug naar overzicht

Terug voltijds naar kantoor? 93 procent zegt neen...

Ook al mag het vandaag weer, slechts 7 procent van de werknemers verkiest 100 procent werken op kantoor. Hoewel we minder contact hebben met collega’s (8 op de 10) en onze leidinggevende (bijna 6 op de 10) en 4 op de 10 aangeeft thuis minder bij te leren, hoopt bijna 7 op de 10 dat hun werkgever een hybride werkregime aanhoudt met flexibele thuis- en kantoordagen.

We kúnnen terug naar kantoor, maar de meerderheid van de werknemers ziet het niet zitten om dat ook élke dag te doen. Uit de grote jaarlijkse werknemersbevraging van Acerta en onderzoeksbureau Indiville blijkt dat de helft van de werknemers liefst niet meer dan twee dagen vanaf kantoor wil werken, 13 procent is voorstander van maar één dag op kantoor en 6 procent zou zelfs het liefste volledig van thuis werken. Slechts 7 procent van de werknemers verkiest voltijds terug naar kantoor.

Thuiswerk was vooral een positieve ervaring

Dankzij corona weten werknemers waarvoor ze kiezen, want ze hebben thuiswerk kunnen uitproberen en dat is ze goed bevallen. 70 procent is tevreden over hoe thuiswerk is georganiseerd, waarvan 20 procent zelfs zeer tevreden.
De meeste stellingen over thuiswerk krijgen positieve scores: er is vertrouwen bij de werkgever en leidinggevende over het thuiswerk, medewerkers ervaren een betere work-life balans, ze schatten de impact op het milieu positief in en van hun productiviteit menen ze dat die hoger ligt met thuiswerk, 1 op de 2 heeft wel het gevoel dat werk en privé door thuiswerk meer door elkaar lopen, dus dat is zeker een aandachtspunt. 73 % gaat ervan uit dat werkgevers thuiswerk zullen blijven stimuleren.

Liefst hybride

Als thuiswerk inderdaad verankerd wordt als werkvorm, hoe zien werknemers dat dan liefst georganiseerd? Twee derde wil liefst een flexibel systeem, zonder vaste regeling rond thuiswerkdagen.

Maar het is niet omdat werknemers thuiswerk algemeen positief waarderen dat alles vanzelf optimaal verloopt. 4 op de 10 werknemers zegt de indruk te hebben dat ze thuis minder bijleren. Daarnaast hebben 8 op de 10 veel minder contact met collega’s en bijna 6 op de 10 minder contact met hun leidinggevende. 6 op de 10 geven ook aan meer uren te werken als ze thuis zijn dan op kantoor. Werkgevers en leidinggevenden moeten daar aandacht voor hebben en hun beleid dus herzien vanuit de nieuwe realiteit van hybride werken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen