< Terug naar overzicht

Telewerken heeft amper invloed op promotiekansen

Telewerken draagt bij tot een beter evenwichtiger tussen werk en privé. Het komt de productiviteit van medewerkers ten goede. Toch leeft bij velen de veronderstelling dat telewerken nefast is voor iemands promotiekansen. Uit het oog, uit het hart. Nieuw onderzoek toont aan dat dit niet zo hoeft te zijn. Althans in de VS en als voldaan wordt aan een belangrijke randvoorwaarde.

Telewerkers en niet-telewerkers hebben dezelfde promotiekansen leert recent onderzoek van Timothy D. Golden, Professor of Enterprise Management & Organization van de Lally School of Management, Rensselaer Polytechnic Institute, Pittsburgh. Toch zijn er enkele randvoorwaarden, zo blijkt uit de studie die recent gepubliceerd is in het Journal of Vocational Behavior. Een belangrijke is de mate waarin telewerk voorkomt in de organisatie. Als thuiswerken er breed aanvaard is, hebben thuiswerkers evenveel promotiekansen als kantoorwerkers. Maar in organisaties waar slechts weinig werknemers thuiswerken, hebben telewerkers minder promotiekansen.
Hoewel de promotiekansen van telewerkers grosso modo dezelfde zijn als van kantoormedewerkers, vertaalt zich dat niet altijd in eenzelfde bijhorende loonsstijging voor de telewerkers. Als telewerkers zich echter tonen als toegewijde medewerkers, bijvoorbeeld door geregeld extra uren te werken buiten de normale werkuren, dan zijn dezelfde promotiekansen met bijhorende loonsverhoging gewoon.

Ook hoe vaak een medewerker per week thuiswerkt, bepaalt zijn promotiekansen en salaris. Hier geldt hoe minder thuiswerk, hoe meer promotiekansen. Face-to-face contact is belangrijk. Als de medewerker verscheidene dagen thuiswerkt, maar geregeld persoonlijk contact onderhoudt met zijn leidinggevende, heeft dit weinig impact op zijn promotiekansen en mogelijke loonsverhoging.

Professor Golden baseerde zich op objectieve salarisgegevens van 400 werknemers.

Bron: Rensselaer Polytechnic Institute/Phys.org

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen