< Terug naar overzicht

Telewerk ondermijnt computerbeveiliging

Telewerkers lappen de uitgangsprincipes van computerbeveiliging systematisch aan hun laars. Liefst 88% zegt wachtwoorden op te slaan op voor de hand liggende plaatsen. Sommigen (4%) schrijven die zelfs op post-its die ze op hun computerscherm kleven.

De cijfers komen uit onderzoek van Insight Express en SonicWALL bij 941 telewerkers en mobiele werkers over de hele wereld. Net iets meer dan de helft van deze respondenten (56%) kent zijn wachtwoorden uit het hoofd, maar al de anderen gebruiken ofwel één paswoord voor alle toestellen ofwel noteren ze de paswoorden ergens, bijvoorbeeld in hun gsm of op post-its die ze soms zelfs op hun computer kleven (4%).

Thuiswerk houdt dus veiligheidsrisico’s in, maar blijkt wel goed te zijn voor de productiviteit. Dat zeggen de telewerkers tenminste zelf. De overgrote meerderheid (88%) zegt thuis beter te presteren dan op het werk en 61% is van mening dat ook zijn baas overtuigd is van die verhoogde productiviteit. Omdat thuiswerkers tussendoor al eens de vaat kunnen doen of een wasmachine kunnen vullen, zijn ze ook beter gehumeurd, zo blijkt uit de enquête.

De praktische ongemakken van niet op kantoor te zijn, blijven bovendien binnen de perken. Meer dan 80% van de respondenten zegt nog nooit zijn geduld te hebben verloren wanneer ondersteunend personeel hen trachtte te helpen om een probleem uit te leggen. Wel ondervond 40% moeilijkheden om zich op afstand aan te melden op het bedrijfsnetwerk.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen