< Terug naar overzicht

Tekort aan ingenieurs blijft toenemen

Ingenieurs blijven schaars. Van de 5000 openstaande vacatures voor ingenieurs geraakt een vijfde nooit ingevuld. Bedrijven doen dan ook toegevingen op het vlak van het ideaalprofiel.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Ingenieursbarometer van USG Engineering. De barometer is gebaseerd op een onderzoek bij 200 bedrijven die ingenieurs tewerkstellen, 1220 professionals die als ingenieur of technisch professional aan de slag zijn en 700 studenten.

Van de 5000 openstaande vacatures voor ingenieurs in 2012 is slechts een derde ingevuld. Gemiddeld geraakt een vijfde van de vacatures niet ingevuld. Slechts een derde van de bedrijven slaagt erin alle vacatures voor ingenieurs in te vullen. Bij 12 procent blijft zelfs de helft van de vacatures openstaan.

Bijna alle bedrijven (94 procent) verwachten dat de schaarste aan ingenieurs zal aanhouden of toenemen. Toch zeggen twee op de drie bedrijven (66 procent) bijkomende ingenieurs aan te werven.

Medewerkers langer aan het werk houden, is volgens 74 procent van de bedrijven dan ook een oplossing om het tekort aan ingenieurs op te vangen. Maar slechts 20 procent heeft daar ook effectief een beleid rond.

Bijna een derde van de aanwervingen (30 procent) beantwoordt bovendien niet aan het ideaalprofiel. Bij aanwervingen doen bedrijven dan ook toegevingen op het vlak van technische vaardigheden (70 procent), persoonlijkheid en aantal jaren ervaring.

De gemiddelde ingenieur genoot een opleiding industrieel ingenieur elektromechanica, is een 31- tot 40- jarige man, werkt in de metaalsector en is tevreden met zijn huidige job.

Toch zegt een vijfde (21 procent) van de ingenieurs niet tevreden te zijn met zijn huidige job. Vooral de jobinhoud en het gebrek aan doorgroeimogelijkheden zorgen voor ontevredenheid. Andere redenen om te veranderen zijn dichterbij huis werken en meer opleiding krijgen. Bijna driekwart (74 procent) zou van job willen veranderen als ze meer kunnen verdienen.

De meest succesvolle aanwervingskanalen zijn de eigen website, werving- en selectiekantoren en printadvertenties. Maar ook stages, sociale media en doorverwijzingen van eigen medewerkers zijn belangrijke rekruteringskanalen.

Studenten gebruiken vooral de stage als sollicitatiekanaal, maar ook spontane sollicitaties en jobboards. Opmerkelijk is dat ze zelden gebruik maken van professionele social media zoals LinkedIn en Twitter. Op Facebook zijn ingenieursstudenten dan weer wel te vinden.

Beterschap in zicht?


Een boeiende richting, dat is de belangrijkste reden van 18-jarigen om voor ingenieursstudies te kiezen. Een andere reden zijn de vele toekomstmogelijkheden (83 procent). Toch blijven er veel misvattingen te bestaan over ingenieursstudies. Zo denken 18-jarigen dat enkel kennis van wiskunde belangrijk is. Ze leggen te weinig het verband tussen technologie en de engineeringsector.

De huidige ingenieursstudent is een man die uit het ASO komt, de richting industrieel ingenieur elektromechanica volgt en bij voorkeur in de energiesector wil werken. Jongens kiezen nog steeds vaker voor ingenieursstudies dan meisjes. De richting industrieel ingenieur elektromechanica is het populairst binnen de ingenieursstudies.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen