< Terug naar overzicht

Techspace Aero is de meest aantrekkelijke werkgever in België

De Luikse vliegtuig- en ruimtevaartbouwer Techspace Aero haalt het voor Deme en GlaxoSmithKline in de nieuwste editie van de meest aantrekkelijke werkgever van België.

Techspace Aero is de meest aantrekkelijke werkgever in België. Althans, de onderneming komt als eerste uit de studie bij 12.000 respondenten uitgevoerd door ICMA International in opdracht van HR-dienstengroep Randstad. Het bedrijf wint daarmee de elfde editie van de Randstad Award.

De Luikse vliegtuig- en ruimtevaartbouwer haalt het voor de Antwerpse baggeraar Deme, die net als vorig jaar de tweede plaats haalt, en het farmabedrijf GlaxoSmithKline, een oud winnaar van de Randstad Award. Een verrassende ontwikkeling is dat werkzekerheid nog aan belang wint bij de keuze van mensen voor een werkgever. Eveneens verrassend is dat zorg voor milieu en maatschappij dit jaar aan belang inboet.

Maar liefst 57 procent van de respondenten die Techspace Aero kennen, zouden graag tot heel graag bij het bedrijf werken. Daarmee haalt het bedrijf één van de hoogste scores ooit in de Randstad Award. Alleen Janssen Pharmaceutica haalde in het verleden een nipt hogere score. Het is de tweede keer dat Techspace Aero de Randstad Award wint. Dit gebeurde ook al in 2008. Techspace Aero haalt het voor Deme die zijn sterke prestatie van vorig jaar met verve herhaalt en GlaxoSmithKline die ook al twee keer de Randstad Award won. De winnaar van de laatste twee edities van de Randstad Award, Jan De Nul, strandt dit jaar pas op de zevende plaats.

De belangrijkste trends


■ Nadat de ‘employer brands’ van de bedrijven vorig jaar onder invloed van de financiële crisis een historisch dieptepunt hadden bereikt, is er dit jaar een gevoelige verbetering. De gemiddelde score ligt dit jaar op 25,6 procent, een stijging met zes procespunten ten opzichte van vorig jaar.

■ Werkzekerheid blijft het belangrijkste criterium om te kiezen voor een bepaald bedrijf. Tegen de verwachting in, stijgt het belang nog van deze bouwsteen. Normaal gezien daalt dit belang als het economisch beter gaat. Dit wijst op een blijvende onzekerheid bij het groot publiek. Misschien speelt de politieke impasse in dit land hier een rol?

■ Eveneens verrassend is de terugval van de bouwsteen milieu en maatschappij. De voorbije drie jaar was het belang van deze bouwsteen toegenomen van 3 naar 5 procent. Dit jaar valt de bouwsteen terug naar 3 procent.

■ De farmaceutische sector is opnieuw de aantrekkelijkste sector. Op de tweede plaats staat voor het eerst sinds vele jaren informatica-consultancy. Elektronica staat voor het eerst sinds 2004 op de vierde plaats.

■ De banken en verzekeringen kunnen de vorig jaar opgelopen schade niet wegwerken. Integendeel, dit jaar zakt de sector nog een plaats (van acht naar negen).

■ Naast een mooie tweede plaats scoort baggeraar Deme uitstekend in de aparte bouwstenen. Zowel qua lonen, werksfeer, inhoud van jobs, financiële gezondheid, werkzekerheid en loopbaanmogelijkheden in het bedrijf is het de aantrekkelijkste werkgever. Colruyt is nummer één in de bouwstenen evenwicht werk-privé en zorg voor milieu en maatschappij. PwC en Jan De Nul halen het bij respectievelijk kwaliteit van de opleidingen en kwaliteit van het management.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) steunt sinds meerdere jaren de Randstad Award, omdat zij het belang van een sterke ‘employer brand’ onderschrijft. Dat belang wordt in de nabije toekomst des te belangrijker, omdat uit een recente VBO-bevraging bij ruim 560 werkgevers is gebleken dat er een bijzonder harde ‘oorlog om talent’ aankomt:

■ 1 op de 4 bedrijven heeft in het afgelopen jaar vacatures moeten stopzetten bij een gebrek aan kandidaten.
■ 4 op de 10 bedrijven hebben momenteel vacatures langer dan 3 maanden openstaan.
■ 5,8 procent van het personeelsbestand gaat de komende jaren met pensioen en zal wellicht vervangen moeten worden.

Pieter Timmermans, directeur-generaal van het VBO: “Dat bedrijven creatief zijn in het aantrekken van talent, blijkt uit de enquête. Ze profileren zich met een ruim spectrum aan ‘financiële’ incentives (zoals tweede pijler en een hospitalisatieverzekering), maar ook met ‘kwalitatieve’ incentives (zoals glijdende werkuren en telewerk). Ook naar 50-plussers gaat bijzondere aandacht: 6 op de 10 bedrijven trachten ze langer in dienst te houden via deeltijdse arbeid, een aangepaste jobinhoud en gewijzigde arbeidsomstandigheden.”

De top 20 met de meest aantrekkelijke werkgevers


1. Techspace Aero
2. Deme
3. GSK
4. Pfizer
5. Janssen Pharmaceutica
6. VRT
7. Jan De Nul
8. Procter & Gamble
9. UCB
10. Deloitte
11. Multipharma
12. Corelio
13. PwC
14. Bayer
15. Brussels Airlines
16. Coca-Cola
17. Solvay
18. HP
19. Thomas Cook
20. RTBF

Overzicht van de verschillende winnaars van de Randstad Award


2001: IBM
2002: Janssen Pharmaceutica
2003: Pfizer
2004: GSK
2005: Bayer
2006: Janssen Pharmaceutica
2007: Janssen Pharmaceutica
2008: GSK en Techspace Aero
2009: Jan De Nul
2010: Jan De Nul
2011: Techspace Aero

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen