< Terug naar overzicht

Technologie in strijd tegen personeelstekort

Volgens een rapport van de Nederlandse stichting STG/Health Management Forum zou er bij onze noorderburen in 2025 zo’n 40% minder professionele zorg voorhanden zijn. Het gebruik van arbeidsbesparende technologie kan dit probleem mogelijk verhelpen.

Het aantal patiënten met, bijvoorbeeld, hart- en vaatziekten zal tot 2025 met 45% groeien, met tegelijkertijd een afname in het aantal zorgverleners. Volgens het rapport zou er zo in 2025 voor 55 van de 145 patiënten geen goede zorg meer beschikbaar zijn.

Arbeidsbesparende technologie kan een uitkomst zijn, zo besluit STG/HMF in het rapport. Ook minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet technologie als mogelijke oplossing voor de arbeidsmarktproblemen in de verpleging en verzorging. Volgens de minister kan technologie de werkbelasting afnemen, zodat zorgverleners het beter naar hun zin krijgen. De vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) maakt zich ernstig zorgen over de dreigende tekorten en dan ook tevreden met de aandacht voor mogelijke oplossingen. De vereniging denkt dat arbeidsbesparende technologie het zware werk in de zorg kan verlichten en de bureaucratische last verminderen. Bij arbeidsbesparende technologie gaat het, bijvoorbeeld, om nieuwe domotica- en automatiseringstoepassingen.


Bron: V&VN

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen