< Terug naar overzicht

Te weinig vrouwen in bestuurskamers

De raden van bestuur van de grote Belgische bedrijven blijven een mannenbastion. Slechts 12% van de bestuurders zijn vrouwen. Tegen 2016 moet dat 33% worden.

Dat blijkt uit een doorlichting van het consultancybedrijf Hay Group van de raden van bestuur van 391 grote beursgenoteerde bedrijven, verspreid over twaalf Europese landen. Amper 12% van de bestuurders in Belgische bedrijven zijn vrouwen. Europees is dat 21%. Tegen 2016 moet minstens een derde van de bestuurders vrouw zijn.

Belgische bedrijven voldoen bovendien vaak niet aan de vereiste om voldoende onafhankelijke bestuurders aan boord te hebben. Slechts 57% is in regel, terwijl in de rest van Europa 85% van de bestuurders het predicaat onafhankelijk krijgt.

Belgische bestuurders verdienen minder dan hun collega’s in andere Europese landen. Een Belgische bestuursvoorzitter verdient 107.250 euro op jaarbasis (mediaan). De Europese mediaan is 249.000 euro. Een gewone Belgische bestuurder ontvangt 72.320 euro (mediaan), terwijl de Europese mediaan 86.000 euro bedraagt.

Bron: De Standaard

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen