< Terug naar overzicht

Te weinig stages aangeboden aan schoolverlaters

De wettelijke verplichting om minstens 3% schoolverlaters aan te werven, wordt door steeds minder bedrijven en overheidsinstellingen nageleefd. Vooral die laatsten blijven het meest in gebreke: bijna de helft voldoet niet aan de norm.

Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Arbeidsraad (NAR). Steeds minder bedrijven en overheidsinstellingen houden zich niet aan de verplichting om minstens 3% schoolverlaters aan te werven. Op basis van de RSZ-cijfers is er een duidelijke daling te zien in de periode 2004-2013, vooral de laatste jaren is er een grote terugval van het aantal bedrijven dat de maatregel volgt: van 87% in 2008 naar 81% in 2013.

Vooral de achteruitgang in de federale openbare sector is opvallend. In 2004 voldeed 87,8% van de federale overheidsinstellingen aan de verplichting. In 2013 was dat nog maar 51,9%.

Wie meer dan 50 werknemers in dienst heeft, moet sinds 1999 op zijn minst 3% schoolverlaters aanwerven. De maatregel werd door Laurette Onkelinx (PS) in het leven geroepen om de jeugdwerkloosheid aan te pakken en geldt voor jongeren onder de 26 jaar, met of zonder scholing.

Bron: De Morgen

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen