< Terug naar overzicht

Te vinden: jobs buiten de jobsites

Het carrièremedium Jobat krijgt vanaf zaterdag 10 september een ander uitzicht: een nieuwe schrijfwijze (het oude Job@ vervalt), een nieuw logo, een nieuwe krant, een nieuwe internetsite. Voorts plaatst het medium nu ook banen op gespecialiseerde websites van derde uitgevers (waaronder HR Square).

Voortaan plaatst Jobat bijvoorbeeld een vacature voor een informaticus naast de artikels op de site van PC Magazine en naast de informatica-artikels op De Standaard online. Voor elke type functie is er zo een samenwerkingsakkoord met brede sites en één of meer vaksites. Voor medische functies is er een samenwerking met Medinews en voor financiële functies met Financieel Management. Voor personeelsfuncties is de partner HR Square. Op deze manier wil Jobat “het keurslijf doorbreken van de jobsites, die traditioneel wel gebruikt worden door actieve zoekers, maar minder door wie latent misschien van werk wil veranderen”.

Daarnaast werd de site Jobat.be helemaal hertekend en werd de technologie vernieuwd, waardoor het opzoeken van vacatures nog sneller gaat.

Ten slotte wil het medium een andere wending geven aan de klassieke discussies over de meting van de bezoekerscijfers en de relevantie daarvan. Het verlaat het pad van de algemene bezoekerscijfers, en laat permanent het aantal personen registreren aan wie een concreet jobaanbod getoond werd, over alle betrokken sites heen, zonder dubbeltellingen. Hiervoor werkt Jobat onder meer samen met Insites. De cijfers kunnen open geconsulteerd worden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen