< Terug naar overzicht

“Te veel zelfvertrouwen is een probleem voor leidinggevenden”

“Het is verkeerd zelfvertrouwen en charisma talenten te noemen”, stelt Tomas Chamorro-Premuzic van University College London en Columbia University. “Want daardoor kunnen narcisten en psychopaten veel te gemakkelijk de organisatieladder beklimmen.” De organisatiepsycholoog pleit voor meer data-gedreven selectie van leidinggevenden.

“We hebben een verkeerd beeld van wat goed leiderschap is”, zegt dr. Tomas Chamorro-Premuzic, een internationale autoriteit op het vlak van leiderschapsontwikkeling en organisatiepsychologie, verbonden aan University College London en Columbia University. Daarnaast is hij ook Chief Talent Scientist bij ManpowerGroup. Op het leiderschapsevenement van 2Unchain deelde hij zijn wetenschappelijke inzichten over hoe we betere leiders kunnen selecteren en zo sterkere organisaties creëren.

Uit zijn jarenlange studies besluit hij dat veel leidinggevenden, vooral mannen, niet over de juiste competenties beschikken.

Zelfvertrouwenvalkuil

Onderzoek in diverse domeinen leert dat er geen correlatie is tussen objectief gemeten competenties en de subjectieve inschatting ervan. Met andere woorden, het is niet omdat iemand gelooft dat hij/zij veel kennis van zaken heeft dat dit ook echt het geval is. “Bovendien weten we al sinds de jaren 1970 dat kandidaten die het best uit de selectie-interviews komen ook hoog scoren op narcisme en psychopathie”, legt de Argentijn uit.4

“Leidinggevenden met narcistische eigenschappen lopen over van zelfvertrouwen en zijn ervan overtuigd dat ze de beste zijn. Meer zelfs, hoe meer iemand ervan overtuigd is dat hij de beste is, hoe gemakkelijker hij anderen dat kan doen geloven. En zo wordt zelfbedrog door de tijd heen bestendigd.”

Quota?

Mannen scoren gemiddeld hoger op schalen zoals zelfvertrouwen, charisma en narcisme. Dat verklaart waarom meer mannen dan vrouwen opklimmen in de organisaties. Eigenschappen van een goede leider - zelfbewustzijn, nederigheid, integriteit - vinden we vaker terug bij vrouwen dan bij mannen.

Hoe krijgen we meer competente medewerkers in leiderschapsposities? “In ieder geval niet door alleen maar vrouwen te promoten”, merkt Chamorro-Premuzic op. Om meer genderdiversiteit aan de top te realiseren, moeten we volgens Chamorro-Premuzic focussen op talent in plaats van gender: “Meer zelfs, als de nadruk ligt op vaardigheden zoals zelfcontrole, zelfbewustzijn, empathie en coaching zullen er meer vrouwen dan mannen in leidinggevende posities terechtkomen. Nog belangrijker: dat zal ook leiden tot een hogere kwaliteit van leiderschap. Alleen door de criteria en evaluatiemethodes te veranderen, lossen we beide problemen simultaan op.”

Lees meer in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het archief en geniet u van stevige prijsreducties op de HR Square Seminaries, de HR Square Masterclass, de HR Square Conference en andere evenementen.

Hoe wordt u lid? Ga naar hrsquare.be/nl/word-lid of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen