< Terug naar overzicht

Te veel uren kloppen, verhoogt kans op chronische ziekte

Wie vaak tot in de late uurtjes doorwerkt, pleegt meer roofbouw op zijn lichaam dan hij of zij vermoedt. Dat is nog vaker het geval voor vrouwen.

Vrouwen die meer dan 60 uur per week werken, hebben drie keer meer kans op diabetes, kanker en hartziekten. Dat blijkt uit onderzoek van de Ohio State University’s College of Public Health bij 7500 workaholics in de VS. De groep die lange dagen maakt, blijkt ook vier keer zoveel kans te hebben om artritis te krijgen, in vergelijking met vrouwen die 40 uur per week werken of minder.

Mannen die overuren maken, lopen beduidend minder kans op die negatieve effecten van overwerken. De studie laat zien dat mannen die 60 uur per week of meer werken, 'slechts' twee keer zoveel kans hebben op het krijgen van artrose of artritis: ze lopen dus de helft minder risico dan vrouwen.

De onderzoekers hebben nog geen duidelijke verklaring voor dat verschil, maar ze verwachten dat vrouwen vaker wisselen tussen verschillende rollen dan mannen. Ook denken ze dat slaaptekort een grote invloed heeft op de gezondheid van vrouwen: onvoldoende slaap zorgt ervoor dat het lichaam zich in voortdurende staat van stress bevindt.

Bron: HR Praktijk.nl


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen