< Terug naar overzicht

Te veel besparen op HR heeft omgekeerd effect

Te forse besparingen op het terrein van HR schieten hun doel voorbij en leiden tot aanzienlijk hogere kosten voor de organisatie. Door minder te investeren in opleiding, stijgt immers het verzuim en het personeelsverloop.

Dat blijkt uit het Nederlandse onderzoek ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement’ van organisatie-adviesbureau Berenschot en HR Strategie. Organisaties met een relatief kleine HR-afdeling investeren doorgaans minder in het opleiden van medewerkers en hebben een significant hoger ziekteverzuim en personeelsverloop.

In bedrijven waar één HR-medewerker 125 medewerkers bedient, wordt 40 procent minder geïnvesteerd in de ontwikkeling van medewerkers en ligt het ziekteverzuim ruim 4,5 procent boven het gemiddelde.

Door het verzuim met slechts één procent te doen dalen, kan een gemiddeld bedrijf al snel enkele duizenden euro besparen. Voor een multinational kan dit zelfs oplopen tot een miljoen euro per jaar.

“Budgetverlagingen zijn wellicht te verklaren doordat HR-afdelingen onvoldoende in staat zijn om hun toegevoegde waarde financieel inzichtelijk te maken”, aldus de onderzoekers.

Bron: Berenschot/HR Strategie

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen