< Terug naar overzicht

Te lang thuisgewerkt: breuk in het zelfvertrouwen

Uit een peiling van een Brits marktonderzoeksbureau bij 1.000 werknemers blijkt dat ruim een op drie ‘terugkeerders’ uit langdurig thuiswerk een knak in het zelfvertrouwen ervaren. Vrouwen worden dubbel zo hard getroffen als mannen.

Niet minder dan 37 procent van de werknemers die na een jaar of meer terugkeerden op het werk rapporteerden een verlies in het geloof in eigen capaciteiten. Bij de vrouwen lag dat percentage op 42 procent, bij de mannen op 24 procent. Een mogelijke vraag is of deze percentages in het echt niet hoger liggen. Mensen doen zich vaak straffer voor dan ze zich echt voelen. Dit terzijde.

Daarnaast worden ook obstakels ervaren om terug te keren: zorgverantwoordelijkheden (45 procent bij de vrouwen, 30 procent bij de mannen) en kosten voor kinderopvang (46 procent bij de vrouwen, 23 procent bij de mannen).
Aanpassingsproblemen ondervonden 31 procent van de vrouwen en 25 procent van de mannen.

Hieruit valt slechts één ding te concluderen. Niet alleen verplicht langdurig thuiswerk moet psychologisch en communicatief begeleid worden, ook als de bureaus weer opengaan – hybride of niet – zal er nog heel wat massagewerk nodig zijn.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen