< Terug naar overzicht

Te laat komen mag

Twee derde van de leidinggevenden in Nederland vindt het geen probleem wanneer medewerkers later op het werk verschijnen. Ze gaan ervan uit dat medewerkers al vanuit huis of onderweg werkzaamheden hebben verricht. Ook vroeger naar huis gaan, is geen probleem. Managers weten dat ze de tijd op een ander moment inhalen.

Dit blijkt uit onderzoek van Mozy, aanbieder van online back-up en databescherming voor consumenten en bedrijven.

Nederlandse werkgevers hebben in tegenstelling tot hun collega’s uit andere landen veel minder moeite met laatkomers. Nederlandse leidinggevenden vinden het prima als werknemers 54 minuten later starten dan afgesproken. Het wereldwijde gemiddelde op dit punt is 32 minuten.

In Nederland geraakt werken van negen tot vijf uur in onbruik. Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers gemiddeld om vier minuten na acht aan hun bureau zitten. Dat is negen minuten eerder dan het wereldwijde gemiddelde.

Nederlanders verlaten de werkvloer om 17.04 uur, maar werken dan bijna nog een uur door op een andere locatie. Dit extra werken wordt erkend door de leidinggevenden: bijna driekwart (73 procent) gelooft dat medewerkers buiten de standaard werktijden ook nog werken.

Bovendien ondersteunen Nederlandse leidinggevenden medewerkers die flexibele werktijden willen of kunnen thuiswerken. 82 procent van de leidinggevenden faciliteert e-mailgebruik thuis en 58 procent maakt het mogelijk dat medewerkers vanuit huis toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk en –applicaties.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen