< Terug naar overzicht

TDL Group is Logistics Employer of the Year

Dat HR aan belang wint in de sector van transport en logistiek, blijkt overduidelijk uit de dossiers van de drie genomineerden voor de prijs van Logistics Employer of the Year 2019, een organisatie van Transport Media. De titel ging uiteindelijk naar TDL Group, de onderneming die erin slaagde een koppeling te maken tussen het functieclassificatiesysteem en de verloning van chauffeurs. Dat het bedrijf daarmee tegen de stroom ingaat, geeft blijk van durf en lef, aldus de jury.

De jury loofde TDL Group, waar Leen Claes sinds 2014 HR-verantwoordelijke is, omwille van het vernieuwende van het voorgestelde project. Het constructief sociaal overleg dat aan de basis ligt van de toekomstgerichte CAO is tekenend voor de cultuur binnen de onderneming. Dat een van de vier strategische ambities is om een organisatie te zijn ‘waar betrokken en gemotiveerde mensen, veilig en met plezier komen werken’, is veelzeggend en een voorbeeld. De jury, bestaande uit praktijkmensen en experten, is ook enthousiast over de inspanningen op het vlak van interne communicatie en onthaal van nieuwe medewerkers, maar net zozeer over de opvolging van de medewerkerstevredenheid. De onderneming staat open voor innovaties en slaagt erin de familiale sfeer te behouden en elke medewerker de nodige aandacht te geven.

Ook de andere genomineerden werden geprezen door de jury. De continue feedback is een sterkte bij Van Moer Logistics (in december bracht HR Square nog een uitgebreid interview met HR-directeur Yves Hebb van de onderneming). De no-nonsense aanpak op basis van facts en figures leidt tot minder verzuim en ongevallen, een HR-inspanning waar Van Moer Logistics de Truck Safety Award voor kreeg. Dachser Belgium maakt van ontwikkeling van het personeel een absolute prioriteit en tracht met duaal leren jonge mensen aan te trekken. Door te werken met een Dachser DNA-boekje voor elke nieuwe werknemer, maakt de onderneming duidelijk welke waarden belangrijk zijn.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen