< Terug naar overzicht

Talentontwikkelaar.be helpt ondernemingen te focussen op talent

Een online-toolbox moet ondernemingen aansporen het nakende pensioen van de oudere werknemers voor te bereiden of een programma klaar te hebben om medewerkers die door ziekte of burn-out lange tijd buiten strijd zijn, opnieuw aan de slag te helpen.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) lanceert de nieuwe toolbox www.talentontwikkelaar.be met hulpmiddelen en praktische instrumenten voor HR-managers en bedrijfsleiders.

Bedoeling is dat ondernemingen meer de nadruk leggen op talent en competenties dan op cv’s en diploma’s. Daarnaast wil deze website hen ook aanmoedigen om de thema’s die ondernemingen voor zich uit lijken te schuiven, zoals het voorkomen van burn-out en langdurig zieken, aan te pakken.

Uit een online-bevraging bij ruim 700 ondernemingen in Vlaanderen blijkt dat werkgevers zich bewust zijn van de toenemende vergrijzing op de werkvloer, maar ze nemen nog te weinig actie om het nakende pensioen van de oudere werknemers voor te bereiden.

Ook voor medewerkers die door ziekte of burn-out lange tijd buiten strijd zijn, hebben de meeste werkgevers geen programma klaar om hen opnieuw aan de slag te helpen. Diversiteit op de werkvloer is in heel wat ondernemingen ook nog steeds geen prioriteit.

Het onthaal en de begeleiding van nieuwe medewerkers gebeurt dan weer bij de meeste ondernemingen volgens het boekje. Evaluatie- en functioneringsgesprekken lijken goed ingeburgerd. Ondernemingen maken ook duidelijk werk van interne en externe opleidingen. De Vlaamse werknemer is bovendien vrij loyaal en dus loont het voor ondernemingen om in hun medewerkers te investeren.

Dit initiatief past in de lange-termijnstrategie van het Pact 2020 om meer mensen aan de slag te laten gaan, in meer 'werkbare jobs' en in gemiddeld langere loopbanen.

Meer informatie: www.talentontwikkelaar.be.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen