< Terug naar overzicht

Talentmanagement is het kneusje van HR

Talentmanagement wordt in de meeste organisaties verwaarloosd en dat heeft een impact op de bedrijfsresultaten.

Uit onderzoek van consultancybedrijf Orion Partners bij senior HR-managers uit 40 grote bedrijven blijkt dat slechts 17% van de organisaties zegt dat ze een geïntegreerd talentmanagementproces hebben en tegelijk over de nodige talentmanagementspecialisten beschikt. De aanleiding voor het onderzoek is de 18de verjaardag van het verschijnen van het invloedrijke boek van Dave Ulrich ‘Human Resources Champions’.

De overgrote meerderheid (95%) van de respondenten omschrijft zijn HR-praktijk als goed of aanvaardbaar, terwijl slechts een derde hetzelfde beweert van zijn talentmanagement.

De resultaten doen de onderzoekers besluiten dat sinds de publicatie van ‘Human Resources Champions’ er grote vooruitgang geboekt is in de manier waarop aan HR gedaan wordt, inclusief het implementeren van shared services en het gebruik van technologie. Alleen op het vlak van talentmanagement schieten de meeste bedrijven tekort en dit heeft een negatieve impact op de bedrijfsresultaten. Meer dan 80% van de respondenten zegt dat ze hierdoor commerciële opportuniteiten hebben gemist.

Bron: CIPD

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen