< Terug naar overzicht

Talentenoorlog slaat ook toe bij overheid

Overheidsorganisaties op alle niveaus ondervinden steeds vaker moeilijkheden om geschikt personeel te vinden. Bovendien kampt de overheid met een groeiend retentieprobleem. Het niet-marktconforme beloningspakket is telkens de grote boosdoener.

Uit een rondvraag van SD Worx bij 121 HR-verantwoordelijken uit alle bestuurslagen van de (semi)publieke sector blijkt dat 91 procent van de respondenten aangaf dat hun organisatie het laatste jaar voor één of meer functies problemen had bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Voor 77 procent van deelnemers was het beloningspakket de grootste schuldige. Dat beloningspakket blijkt in de ogen van de respondenten wel concurrentieel tegenover andere overheidswerkgevers, maar niet tegenover privébedrijven. 43 procent van de bevraagden vond het beloningspakket niet marktconform.

Bijna zes op de tien overheidsorganisaties had het voorbije jaar ook moeilijkheden om medewerkers aan boord te houden. Ook hier speelde voor 63 procent van de respondenten het beloningspakket een doorslaggevende rol.

Andere factoren die het retentieprobleem kunnen verklaren zijn jobinhoud, ontwikkelings- en loopbaanmogelijkheden, leiderschapsstijl en cultuur. Bij een aantrekkende arbeidsmarkt vallen werkzekerheid en stabiliteit als ultieme voordelen van de overheid weg.

De rigiditeit van het statuut blijkt ook een bijkomend nadeel te zijn. HR-verantwoordelijken in de publieke sector geven zelf een schamele score van 3,87 op 10 voor de flexibiliteit van hun statuut qua beloningsmogelijkheden. Het is een feit dat er in de publieke sector minder beloningsmogelijkheden zijn, zoals aanvullende voordelen. Dit in tegenstelling tot de privésector, waar bedrijven gemiddeld 31 aanvullende voordelen in hun korf hebben.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen