< Terug naar overzicht

Talent is de nieuwe valuta

Professor Ans De Vos (Antwerp Management School) pleit voor een flexibeler talentmanagement: “Het gaat niet meer om het vinden van een perfecte ‘match’ tussen persoon en job, maar over het omgaan met constante verandering.” Bovendien bevindt talent zich overal en moet het nog meer geactiveerd en toekomstbestendig gemaakt worden.

De manier waarop bedrijven vandaag omgaan met talent is niet meer van deze tijd. Hoog tijd dus om het talentmanagement van de 21ste eeuw uit te tekenen.

Vroeger was het bij manier van spreken redelijk eenvoudig om een talentmanagementbeleid uit te stippelen. Aan de hand van formele planningtools konden toekomstige talent noden gedetecteerd worden. Toen kon nog met vrij grote zekerheid voorspeld worden hoe de strategie er binnen vijf jaar zou uitzien. 

Vandaag echter is het vrijwel onmogelijk te voorspellen wat er binnen vijf jaar zal gebeuren. En is het dus zeer moeilijk te voorspellen welke talenten nodig zijn, laat staan te weten waar je die zal vinden. Om een meer ‘agile’ of wendbaar talentmanagement te ontwikkelen, wijst Ans De Vos op een aantal aandachtspunten.

  • Aandachtspunt 1: adaptief vermogen van talentmanagement
  • Aandachtspunt 2: talent is overal 
  • Aandachtspunt 3: holistische benadering van talent
  • Aandachtspunt 4: gebruiken en activeren van bestaand talent
  • Aandachtspunt 5: toekomstbestendig talent

Wilt u het volledige artikel over 'talent on demand' (door onze journaliste Hilde Vereecken, met foto van Martijn Fraanje) lezen? Dat kan door lid te worden van HR Square. Ga naar deze webpagina, of contacteer onze sympathieke netwerkverantwoordelijke Nathalie Dierickx, nathalie.dierickx@hrsquare.be, 0474 97 07 43.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen