< Terug naar overzicht

Taken afwezige medewerker blijven liggen

Bedrijven hechten veel waarde aan verlofstelsels zoals tijdskrediet of ouderschapsverlof. Meer dan zeven op de tien is zelfs bereid passende alternatieven aan te bieden wanneer de overheid de mogelijkheden tot tijdskrediet, ouderschapsverlof of educatief verlof zou afbouwen. Anderzijds worden de taken van de afwezige medewerkers niet uitgevoerd of doorgeschoven naar collega’s.

Dat blijkt uit een onderzoek bij 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs in opdracht van Accountemps, een divisie van Robert Half, gespecialiseerd in de tewerkstelling van tijdelijke boekhoudkundige en financiële profielen.

Bijna de helft van de respondenten (42%) vindt dat de overheid voldoende maatregelen neemt, zoals tijdskrediet, educatief verlof en/of ouderschapsverlof, om werk en privé in evenwicht te houden. Meer dan een kwart (28%) vindt de maatregelen echter onvoldoende. 24% vindt dan weer dat de overheid te veel maatregelen neemt.

Toch hechten bedrijven belang aan een evenwichtige balans tussen werk- en privéleven. 72% van de respondenten zegt dat hun bedrijf waarschijnlijk bereid zou zijn een passend alternatief aan te bieden als de overheid de mogelijkheden tot tijdskrediet, ouderschapsverlof en/of educatief verlof zou terugschroeven.

Anderzijds zegt vier op de tien dat taken van afwezige medewerkers gedelegeerd worden naar andere medewerkers of naar de manager (21%). Bijna een kwart (23%) geeft toe dat projecten en taken van afwezige medewerkers ‘on hold’ worden gezet. Slechts 15% schakelt tijdelijke werknemers in om de taken op te vangen.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen