< Terug naar overzicht

Taalgebruik in vacatures schrikt vrouwelijke kandidaten af

Het taalgebruik in vacatures bepaalt of een job ingevuld wordt door een man of een vrouw. Vrouwelijke sollicitanten reageren immers niet op vacatures die bol staan van woorden met een mannelijke bijklank. Ook al beschikken ze over de juiste competenties.

Dat blijkt uit onderzoek van de Technische Universität München naar de manier waarop leiders worden geselecteerd en beoordeeld. Vrouwen zijn veel minder geneigd te reageren op vacatures waarin de termen ‘vastbesloten’ of ‘assertieve’ collega’s gevraagd worden, omdat deze termen geassocieerd worden met mannelijke stereotypen.

De onderzoekers lieten 260 mannen en vrouwen fictieve vacatures zien. Wanneer de vacatures een groot aantal karaktertrekken vroegen die geassocieerd worden met mannen (zoals assertief, zelfstandig, agressief en analytisch), waren vrouwelijke testpersonen veel minder geneigd om te solliciteren.

Vrouwen vonden vacatures waarin karaktertrekken zoals toegewijd, verantwoordelijk, consciëntieus en sociaal gevraagd worden, veel aantrekkelijker. Voor mannen daarentegen maakt het niet uit welke kwaliteiten er gevraagd worden in een vacature.

Bron: TUM (tum.de)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen