< Terug naar overzicht

Systeem van werkloosheid met bedrijfstoeslag vanaf 52 jaar voor Fordwerknemers

De directie van Ford Genk zal een dossier voor de verlaging van de leeftijd voor brugpensioen indienen. Ongeveer 1800 werknemers komen in aanmerking. Een simulatie van ACV-Limburg toont bovendien aan dat het hervormd brugpensioen bijna altijd goedkoper is dan werkloosheid.

In de eerste vergadering over het sociaal plan bij Ford Genk heeft de directie zich akkoord verklaard om een dossier voor de verlaging van de leeftijd voor brugpensioen in te dienen bij de federale overheid.

Uit een simulatie van ACV-Limburg blijkt dat de vernieuwde vorm van brugpensioen of het systeem van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) in bijna alle gevallen goedkoper is voor de sociale zekerheid dan volledige werkloosheid.

Zo moet een SWT’er ingeschreven zijn als werkzoekende, en dus opleidingen en jobvoorstellen aanvaarden. Een ander stimulerend element om een job te zoeken, is dat de toeslag die betaald wordt door de werkgever behouden blijft, ook als de SWT’er een andere job vindt of als zelfstandige in hoofdberoep aan de slag gaat.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen