< Terug naar overzicht

Succes van het 'nieuwe werken’ kalft af

Het enthousiasme van werknemers over het 'nieuwe werken' is vorig jaar gedaald. De weerstand tegen plaats- en tijdonafhankelijk werken is zelfs iets toegenomen. Ook de redenen om het 'nieuwe werken' in te voeren, veranderen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête over het 'nieuwe werken', de Nationale Het Nieuwe Werken Barometer 2013, die voor de derde keer op rij is gehouden door de Rotterdam School of Management en de Erasmus Universiteit.

Het concept roept bij 39% van de ondervraagden positieve associaties op. In 2012 associeerde nog de helft van de respondenten het 'nieuwe werken' met positieve zaken. Tegelijkertijd nemen de negatieve associaties toe (19% in 2013 tegenover 12% in 2012).

De voornaamste obstakels voor een succesvolle implementatie van het 'nieuwe werken' die worden genoemd: ‘angst onder werknemers om de eigen (vaste) werkplek te verliezen’, ‘weerstand van managers tegen het concept’, ‘de angst om contact met collega's te verliezen’ en ‘een mismatch van het 'nieuwe werken' en de bestaande organisatiecultuur’.

Ook de redenen om het 'nieuwe werken' in te voeren, zijn veranderd. In 2012 was een groeiende werknemerstevredenheid en een betere balans tussen werk en privé de belangrijkste reden om het 'nieuwe werken' in te voeren. Vorig jaar was kostenreductie de belangrijkste reden.

Bron: Computable.nl

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen