< Terug naar overzicht

Substantiële tot grote minderheid HR worstelt met professionele coronagevolgen

Het Nederlandse psychologisch consultancybedrijf OpenUp enquêteerde naar de impact van het coronavirus op het mentaal welzijn van werknemers en organisaties, door de ogen van HR-medewerkers. Ruim 540 beslissingsbevoegde HR-professionals uit verschillende sectoren beantwoordden vragen over het mentaal welzijn van het bedrijf en dat van henzelf. Een korte samenvatting van de bevindingen.

  • Medewerkers hebben het mentaal zwaar: 48 procent van de respondenten geeft aan dat het personeel het mentaal zwaarder heeft sinds de tweede golf, terwijl 43 procent stelt dat een derde golf het personeel mentaal te zwaar zal worden. Voorts zegt 42 procent van de HR-medewerkers dat het personeel nu al meer en meer aanklopt met mentale problematiek.
  • Ziekteverzuim neemt toe: 43 procent heeft het ziekteverzuim zien toenemen in 2020.
  • Medewerkers hechten meer waarde aan hun mentale gezondheid: 56 procent denkt dat medewerkers hun mentale gezondheid sinds de coronacrisis belangrijker zijn gaan vinden. Daarbij geeft 42 procent aan dat privé en mentale problematiek door de coronacrisis onderwerp van gesprek is geworden op de werkvloer.
  • HR-medewerkers vinden het moeilijk medewerkers bij te staan: 57 procent vindt het lastig om personeel digitaal bij te staan,. terwijl 60 procent het moeilijk vindt te weten wat er speelt bij mensen.
  • Hoe voelen HR-medewerkers zich zelf? Een meerderheid heeft het niet lastiger dan voorheen, een substantiële tot grote minderheid wel. Zo ervoer 39 procent de afgelopen periode meer (werk)stress. Nog eens 32 procent denkt zelf toe te zijn aan een gesprek met een psycholoog. En 19 procent heeft zelf geen aanspreekpunt binnen de organisatie voor privé en mentale problematiek.

Bron: OpenUp.care

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen