< Terug naar overzicht

Studentenarbeid bereikt recordhoogte

De studentenarbeid is vorig jaar voor het vijfde jaar op rij gestegen en bereikt zo een nieuw record. Dat deelden de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) en de Dienst voor Bijzondere Socialezekerheidsstelsels (DIBISS) woensdag mee.

In 2014 waren er 469.000 jobstudenten aan de slag in België, 2,8% meer dan het jaar ervoor. Bovendien werkten die studenten gemiddeld 22 dagen per jaar of 2,5% meer dan in 2013. Daardoor is het totale aantal gewerkte dagen opgelopen tot 10,3 miljoen: 5% meer dan een jaar eerder en een nieuw record. Het afgelopen jaar bleek zo het vijfde jaar op rij met meer studentenarbeid.

In totaal zijn er in 2014 759 miljoen euro studentenlonen aangegeven bij de RSZ, wat neerkomt op 1616 euro per student. Per dag levert een gemiddelde studentenjob dus 73 euro op.

Uit de gegevens blijkt ook dat de meeste studenten nog steeds in de zomer aan de slag gaan, al neemt het aantal werkdagen buiten die vakantiemaanden toe. Het grootste deel van de studenten vindt zijn job via een uitzendkantoor.

Bron: Het Nieuwsblad (nieuwsblad.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen