< Terug naar overzicht

Studenten bereid langer te werken dan hun ouders

De huidige generatie studenten kijkt ambitieus naar de arbeidsmarkt. Ze beweren langer aan het werk te willen blijven dan hun ouders. Voorwaarde is wel dat de werkgever voldoende extraatjes en rustpauzes toestaat.

Dat blijkt uit een bevraging van 500 studenten door Trendhuis in samenwerking met het Europees Sociaal Fonds (ESF) – Agentschap Vlaanderen.

Studenten staan te popelen om hun plekje op de arbeidsmarkt te veroveren. Al stellen ze wel enkele voorwaarden. Zo wil 84% dat hun toekomstige werkgever hen meteen voldoende promotiekansen biedt. Driekwart wil veel verantwoordelijkheid.

Studenten stellen zich ook flexibeler op dan vorige generaties. Zo is meer dan de helft bereid tot weekendwerk en wil één op de drie gerust stand-by zijn tijdens de vakantie. Maar die flexibiliteit heeft wel een prijs, al worden de jongeren liever gecompenseerd in tijd dan in geld.

Langer werken is volgens de huidige generatie studenten enkel mogelijk als ze geregeld rustpauzes in hun loopbaan kunnen inpassen.

Bron: De Morgen/De Standaard

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen