< Terug naar overzicht

Structureel stressbeleid loont

De eerste Zen-award is toegekend aan Delta Lloyd Life. Deze award beloont een onderneming die een efficiënt stressbeleid voert.

De Zen Award is een initiatief van HDP Diensten voor Ondernemers. Deze Award wil enerzijds ondernemingen steunen die het probleem grondig aanpakken en anderzijds bedrijven die nog geen stressbeleid hebben wakker schudden voor het belang van maatregelen op dit vlak.

De winnaar werd door de jury gekozen op basis van drie criteria: het ingediende dossier dat het beleid beschreef, de resultaten van een enquête om het stressniveau en de stressfactoren te beoordelen en ten slotte de efficiëntie van het toegepaste beleid. Beoordelaars waren onder meer professor Dirk Buyens (HRM Centre Vlerick Leuven Gent Management School), HR-manager Chantal Cabuy, professor Catherine Hellemans (Laboratorium voor Arbeidspsychologie en Economische Psychologie van de Vrije Universiteit Brussel) en professor Hans De Wittte (Psychologie en Pedagogische Wetenschappen KU Leuven en lid van de onderzoeksgroep voor stress, gezondheid en welzijn).

De oplossingen die Delta Lloyd Life aanbiedt zijn volgens de jury veelzijdig, gericht op het collectief en eerder structureel: het stressbeleid wordt niet beschouwd als een punctuele actie. De onderneming kreeg een duidelijk beeld van de interne stressfactoren door een enquête te voeren onder haar werknemers. Na deze enquête besloot het bedrijf onder andere iets te doen aan de hoeveelheid werk, het werkritme en de werkomstandigheden. Er werden glijdende werkuren ingevoerd, de kantoren werden ergonomisch ingericht en er kwam een fitnessruimte voor de medewerkers. Er wordt nu geïnvesteerd in opleiding en vorming, interne rekrutering en mobiliteit worden aangemoedigd en er worden inspanningen geleverd om de taken te verrijken. Alle maatregelen die Delta Lloyd Life trof op het vlak van stressbeheer,werden opgenomen in het HR-beleid.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen