< Terug naar overzicht

Stress heeft negatieve invloed op engagement

Onderbemanning is de belangrijkste bron van stress volgens werknemers. Werkgevers wijzen naar technologie die het mogelijk maakt om ook buiten de werkuren te werken als grootste bron van stress bij werknemers.

Dat blijkt uit de ‘Global Benefits Attitudes Survey’ van adviesbureau Tower Watson bij 22.000 werknemers uit 22 landen. Het onderzoek wijst op de link tussen stress en engagement. Meer dan de helft van de respondenten (57%) die aangeven gebukt te gaan onder stress, zeggen ook zich absoluut niet-geëngageerd te voelen. Terwijl slechts 10% van de werknemers die weinig of geen stress hebben, zich omschrijven als niet-geëngageerd.

Stress doet ook het absenteïsme en presenteïsme stijgen. Werknemers met veel stress zijn gemiddeld 4,6 dagen afwezig per jaar. Medewerkers met weinig stress zijn gemiddeld 2,6 dagen afwezig. Ook het presenteïsme ligt de helft hoger bij werknemers die met stress kampen. Gestresseerde medewerkers zijn gemiddeld 16 dagen per jaar weliswaar aanwezig, maar niet productief. Bij niet-gestresseerde werknemers is dat slechts 10 dagen per jaar.

Opvallend is dat werknemers en werkgevers andere bronnen van stress aanwijzen. Werknemers verwijzen naar onderbemanning als belangrijkste bron van stress (53%). Terwijl slechts 15% van de senior managers dit als een belangrijke bron van stress aanwijst. Werkgevers noemen moderne technologie de belangrijkste bron van stress bij werknemers. Toch verwijst slechts 8% van de werknemers naar technologie als een belangrijke bron van stress.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen