< Terug naar overzicht

Strengere selectieprocedure voor schoolverlater dan voor senior manager

Pas afgestudeerden worden veel strikter doorgelicht dan nieuwe directeurs. Nochtans is de kans groter dat directieleden de reputatie van de organisatie schaden.

Dat blijkt uit een rondvraag van consultant HireRight bij 140 HR-managers werkzaam in grote Britse ondernemingen. Twee derde (66%) van de bevraagde bedrijven controleert niet systematisch het cv van nieuwe directeurs. 45% van de HR-managers zegt bedrijven te kennen waar de selectieprocedure voor directeurs lang niet zo uitgebreid is als voor pas afgestudeerde sollicitanten. Een derde van de nieuw aangeworven CEO's ondergaan zelfs geen backgroundcheck.

Een kwart van de bevraagden veronderstelt dat directieleden tijdens hun hele carrière wellicht nooit onderworpen zijn geweest aan een backgroundcheck.

Toch zegt een meerderheid (93%) dat antecedenten van nieuwe directieleden voldoende worden onderzocht. Bijna de helft gaat er anderzijds vanuit dat directieleden niet liegen over hun kwalificaties of werkervaring. Een systematische, grondige controle is dan ook niet nodig, redeneren de bevraagden.

Niettemin moet een kwart van de HR-managers toegeven directieleden te hebben aangeworven, die nooit door een grondige selectieprocedure geraakt zouden zijn.

Bron: CIPD/HR Review

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen