< Terug naar overzicht

Stormloop op jobs bij steden en gemeenten

Steden en gemeenten hebben hun nieuwe medewerkers voor het uitkiezen. In vergelijking met vorig jaar stellen stedelijke personeelsdiensten een opvallende stijging vast van het aantal kandidaten voor openbare functies. De steden Antwerpen, Brugge en Gent maken zelfs gewag van een verdubbeling. Dat blijkt uit een rondvraag van De Morgen.

De personeelsdiensten van de grootste Vlaamse steden hebben het dit jaar erg druk. “We hadden ongeveer 500 kandidaten verwacht voor één vacature voor de groendienst”, vertelt Annemie Breens, vervangend bedrijfsdirecteur van de stad Antwerpen. De stad stelt bijna 9000 mensen te werk. “Meer dan 1500 mensen reageerden op de oproep. Het was een ware overrompeling.”
Ook in Gent, Brugge, Leuven en Hasselt merken de stadsdiensten een gevoelige stijging van het aantal cv’s, zowel voor spontane kandidaturen, als voor specifieke vacatures.
Els Dendooven, bureauchef van de personeelsdienst in Brugge, vergelijkt het sollicitantenbestand in juni vorig jaar met dat van juni 2009. “Terwijl we in 2008 360 cv’s verzamelden, waren dat er eind juni van dit jaar al 500. En de trend lijkt zich door te zetten.”
Gent verwacht dat zijn sollicitantenbestand tegen eind dit jaar meer dan verdubbeld zal zijn. Hoeveel vacatures de steden nu hebben openstaan, is niet duidelijk.

Verschillende oorzaken


De diensten zien diverse oorzaken voor de opvallende stijging. “Het is een mix van factoren”, zegt Stefaan Vanbroeckhoven, diensthoofd rekrutering en selectie van de stad Gent, die nu meer dan 4800 personeelsleden telt. “De economische crisis speelt zeker mee. Mensen associëren werken bij de overheid met werkzekerheid. En in tijden van onzekerheid is het dat, waar werknemers naar op zoek gaan.”
Volgens de personeelsdiensten zijn de administratieve functies altijd al erg in trek, maar kunnen ze nu rekenen op extra interesse van oudere sollicitanten. “Die zijn afgedankt in de privésector en vinden er geen nieuwe job. Overheidsfuncties zijn dan nog de enige optie.”
Door de armoede op de arbeidsmarkt solliciteren ook meer hooggeschoolden voor vacatures waarvoor ze zich vroeger overgekwalificeerd achtten.
Maar behalve de crisis, speelt ook de gewijzigde solliciteerprocedure volgens Vanbroeckhoven een rol. “Sinds begin 2009 moet voor elk contract een openbare aankondiging geplaatst worden. Vanwege de grotere zichtbaarheid reageren dus ook spontaan meer mensen.”

Brussel is uitzondering


Brussel is de grote uitzondering op de regel. “We hebben elk jaar ontzettend veel vacatures”, zegt Michèle Massant van de Brusselse rekruteringsdienst. “En dan heb ik het vooral over de vacatures voor gespecialiseerde arbeiders. Andere vacatures blijven open. Zo hadden we na enkele maanden zoeken één kandidaat die voldeed aan de vereiste voorwaarden, een industrieel ingenieur gespecialiseerd in tuinbouw. Maar voor we hem konden uitnodigen, had hij al elders een contract getekend.”
De personeelsdiensten geven Massant deels gelijk. De stijging van het aantal kandidaturen verschilt van vacature tot vacature. Over het algemeen is de stijging het grootst bij vacatures waarvoor geen diploma vereist is. “We zochten een arbeider voor de stadsbibliotheek, waarbij enkel klantvriendelijkheid vereist is. Daarvoor kregen we ongelooflijk veel kandidaten”, vertelt Dendooven. “De technische functies, zoals IT, blijven lang vacant.”

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen