< Terug naar overzicht

Stevige vooruitgang van uitzendactiviteit in januari

In de maand januari 2016 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 1,17 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

De vooruitgang is voornamelijk toe te schrijven aan een positieve evolutie in het arbeiderssegment: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam er toe met 1,99 procent, in het bediendesegment met amper 0,09 procent.

In vergelijking met de maand januari van vorig jaar, liet de uitzendsector een groei met 8,86 procent optekenen (tegenover 11,07 procent groei in december 2015). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 7,76 procent in het arbeiderssegment en met 10,30 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 254,3 punten in januari 2016 tegenover 251,3 punten in december 2015. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen