< Terug naar overzicht

Sterke stijging van werkloosheid bij hoger opgeleiden in Vlaanderen

Eind september telde Vlaanderen 236.675 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 9,5 procent meer dan vorig jaar. Opvallend: het aantal werklozen die hoger opgeleid zijn, is op jaarbasis met 14,6 procent gestegen.

Dat heeft Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) bekendgemaakt. De werkloosheidsgraad in Vlaanderen bedroeg in september 7,96 procent. In vergelijking met een jaar geleden is dat een stijging met 9,5 procent.

Hoewel de werkloosheid bij vrouwen (8,15 procent) hoger ligt dan bij mannen (7,80 procent), stijgt de mannelijke werkloosheid wel het snelst. Op jaarbasis steeg het aantal mannelijke werklozen met 10,4 procent, bij vrouwen 8,5 procent. “Het aandeel van de mannen loopt ondertussen op tot 53 procent. Het banenverlies in de industrie treft vooral de mannen, terwijl vooral de vrouwen baat hebben bij de groei van de dienstensector en het succes van de dienstencheques”, zegt minister Muyters.

Een kwart (25,3 procent) van de niet-werkende werkzoekenden in Vlaanderen is jonger dan 25 jaar. 22,9 procent van de niet-werkende werkzoekenden zijn vijftigplussers.

Opvallend is dat het aantal niet-werkende werkzoekenden die hoger opgeleid zijn op jaarbasis met 14,6 procent is gestegen. Ook het aantal werkzoekenden die een jaar werkloos zijn, is met 15,6 procent gestegen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen