< Terug naar overzicht

Sterke stijging in vacatures voor HR- en recruitmentprofessionals

In 2016 werden in België 26.018 unieke vacatures voor HR- en recruitmentfuncties online geplaatst. Een stijging van maar liefst 29,7 procent ten opzichte van 2015.

Er was afgelopen jaar hoofdzakelijk vraag naar ondersteunend HR-personeel. Maar liefst 41,4 procent van de online-vacatures betrof functies voor personeelsadministratie en HR-support. Daarmee is het marktaandeel 3,7 procent gegroeid ten opzichte van 2015. Ook recruiters waren in trek in 2016: 32,5 procent van de online-vacatures in België betrof vacatures voor recruitment.

Ruim een vijfde (22,2 procent) van de online-vacatures waren vacatures voor HR-management. Daarmee daalt het marktaandeel met 2,1 procent ten opzichte van 2015. 3,9 procent van de online-vacatures betrof vacatures voor training en loopbaanadvies. Dat blijkt uit een analyse van Jobfeed, Textkernel’s Big Data tool voor vacatures.

Andere opvallende elementen uit de analyse:

  • Marketing was in 2016 het meest gebruikte ‘buzzword’ in HR- en recruitmentvacatures, gevolgd door ‘sourcing’.
  • Opvallend: ‘big data’ en ‘talentacquisitie’ sluiten de rij. Die sleutelwoorden werden in 2016 amper gebruikt in vacatures voor HR- en recruitmentprofessionals.
  • De meeste vacatures waren in 2016 te vinden in het Hoofdstedelijk Gewest Brussel en de provincie Antwerpen (respectievelijk 21 procent en 20,9 procent). Samen met de provincies Oost- en West-Vlaanderen hebben ze een marktaandeel van 69 procent.
  • Het marktaandeel vacatures voor HR- en recruitmentprofessionals in het Hoofdstedelijk Gewest Brussel lag in 2016 7,2 procent hoger dan het marktaandeel van vacatures in het algemeen. In de provincie West-Vlaanderen lag het marktaandeel vacatures voor HR- en recruitmentprofessionals daarentegen 5,1 procent lager dan het marktaandeel van vacatures in het algemeen.

Bron: Jobfeed (https://www.textkernel.com/nl/trends-in-hr-en-recruitmentvacatures-2016-belgie/)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen