< Terug naar overzicht

Sterke daling aantal werkzoekenden in februari

De Vlaamse werkloosheid daalde eind februari met 7072 personen of 3 procent. Dat is de sterkste daling in een reeks die nu al 7 maanden op rij aanhoudt. Vlaanderen telt momenteel welgeteld 230.129 niet-werkende werkzoekenden.

De werkloosheid daalt in bijna alle leeftijdscategorieën: -25-jarigen (-0,7 procent), 25- tot 50-jarigen (-4,8 procent), 50- tot 55-jarigen (-7,1 procent) en 55- tot 60-jarigen (-10 procent). Alleen bij de 60-plussers stijgt de werkloosheid sterk (88,8 procent), enkel en alleen door de gewijzigde reglementering, waardoor zij langer beschikbaar moeten zijn voor de arbeidsmarkt. Ondanks die stijging, noteren de 50-plussers globaal toch 1 procent lager dan een jaar geleden.

Zowel de kortdurende (-5,8 procent) als de werkloosheid tussen 1 en 2 jaar (-7,5 procent) dalen sterk. De zeer langdurige werkloosheid (langer dan 2 jaar) stijgt dan weer met 5,5 procent.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters reageert positief: “Al meer dan een half jaar zien we elke maand het herstel van de Vlaamse economie en arbeidsmarkt terugkeren in de werkzoekendencijfers. Het beleid om de economie zuurstof te geven en maatwerk te bieden voor wie werk zoekt, wordt nu ook zichtbaar in de cijfers. Maar we moeten voorzichtig blijven en zien dat de Vlaamse arbeidsmarkt nog een aantal pijnpunten telt.”

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen