< Terug naar overzicht

Steeds moeilijker om geschikte kandidaten te vinden

Het vinden van geschikte kandidaten wordt een steeds grotere uitdaging voor bedrijven. Bovendien zijn bedrijven steeds minder tevreden over de kwaliteit van de sollicitanten. Veel kandidaten zijn ondergekwalificeerd voor de jobs.

Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van jobsite StepStone naar rekruteringstrends in Europa. Sinds 2009 zijn steeds meer bedrijven ontevreden over het aantal reacties op hun vacatures. Een meerderheid geeft bovendien aan dat sollicitanten vaak ondergekwalificeerd zijn.

De belangrijkste uitdaging is dan ook voldoende geschikte kandidaten vinden. Andere uitdagingen zijn het beter bekend maken van het bedrijf als werkgever en het verbeteren van hun werkgeversimago.

Een gebrek aan professionele uitdagingen is de belangrijkste reden om een andere job te zoeken. De functie-inhoud, aangename collega’s en een goede balans werk en privé doen werknemers dan weer blijven bij hun werkgever.

Werkzoekenden hechten bij het zoeken naar een nieuwe job vooral belang aan de functie-inhoud, de verloning, werkzekerheid en de locatie.

Tot slot leert de enquête dat werkzoekenden voornamelijk online zoeken naar een job, met name via jobsites, bedrijfswebsites en zoekmachines.

Aan de online-enquête namen 798 bedrijven en 21.262 werkzoekenden deel uit zeven landen (Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen