< Terug naar overzicht

Steeds meer vrouwen ontvangen een eigen pensioen

Het aantal pensioengerechtigden is de voorbije vijf kaar gestegen met meer dan 5 procent. Ook steeds meer vrouwen ontvangen een eigen pensioen. Pensioenen worden zo steeds meer een individueel recht verkregen op basis van de eigen loopbaan.

Dat is één van de conclusies van het jaarverslag van de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP). Het aantal pensioenen dat aan een individu, berekend op basis van de eigen loopbaan, werd uitgekeerd is de voorbije vijf jaar gestegen met 14 procent. Het aantal uitbetaalde overlevingspensioenen en gezinspensioenen is dan weer gedaald.

Het aantal pensioengerechtigden blijft bovendien stijgen. In 2012 betaalde de RVP voor de eerste keer een pensioen uit aan 167.106 nieuwe gerechtigden. Het totale aantal pensioengerechtigden steeg de voorbije vijf jaar met 5,18 procent, van 1.760.671 naar 1.856.854.

Die evolutie heeft zijn weerslag op de pensioenuitgaven. In 2012 bedroegen de uitgaven in de regelingen voor werknemers en zelfstandigen in totaal 20.693.135.000 euro.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen