< Terug naar overzicht

Steeds meer vrouwen aan de top (maar nog lang geen evenwicht)

In 2014 nam het aantal vrouwen met een topfunctie in het bedrijfsleven weer een beetje toe. Het aandeel van vrouwen in de bedrijfstop steeg van 19,8% naar 20,9%.

De geleidelijke stijging van het aantal vrouwen in de bedrijfstop wordt opgetekend bij de bijna 250 Nederlandse bedrijven die het ‘Charter Talent naar de Top’ hebben ondertekend. Uiteraard betekent dit nog lang niet dat de emancipatie in het bedrijfsleven helemaal doorgedrongen is. De cijfers tonen alleen aan dat zelfregulering wel degelijk helpt. Het gaat immers om een groep bedrijven die deze zelfregulering uitgeroepen hebben om daadwerkelijk iets te doen aan de scheve m/v-verhoudingen aan de top.

In Nederland bestaat echter ook een wet die bepaalt dat ten minste 30% van de leden van directie en raad van bestuur vrouwen moeten zijn. Blijkbaar heeft die wet nog niet bijster veel effect gehad. Ze wordt later dit jaar dan ook geëvalueerd door het parlement in Nederland.

Bij de bedrijven die het ‘Charter Talent naar de Top’ ondertekenden, heeft al bijna 44% van de bedrijven dat streefcijfer behaald voor de directie en iets meer dan 21% voor de raden van bestuur. Bij andere ondernemingen is dat respectievelijk amper 9% en 11%.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen