< Terug naar overzicht

Steeds meer vraag naar ‘nieuwe’ HR-beroepen

Twee relatief nieuwe functies in HR (HR-administrator en HR-generalist) laten de grootste vacaturegroei optekenen binnen de HR-vacatures. Enige overeenstemming over de functie-inhoud van deze ‘nieuwe’ beroepen is er echter niet echt: elke werkgever lijkt er wel min of meer een eigen draai aan te geven.

Tot vorig jaar was er weinig dynamiek in de beroepsontwikkeling binnen de HR-wereld. De top 10 van populaire beroepen veranderde tussen de jaren 2013 en 2016 amper.

En ook nu is de top 2 in vergelijking met vorig jaar dezelfde gebleven. Want de HR-manager is al jaren onbetwist de populairste functie. Wanneer we alle schrijfvarianten bij elkaar trekken, zoals HR-manager, HRM-manager, Human Resource Manager en HRD-manager, wordt er zelfs meer naar dit beroep gezocht dan naar HR zelf. Op de tweede plaats staat de HR-adviseur. Dat leren we uit de zoekmachinedata van de Nederlandse Nationale Beroepengids voor de eerste 5 maanden van 2017.

Opnieuw dynamiek in de top 10

Op de laatste twee plaatsen zijn de nieuwe binnenkomers zichtbaar, op 9 de HR-administrator en op 10 de HR-generalist. Deze beroepen nemen de plaats over van de HR-secretaresse en de HR-functionaris, die in 2016 respectievelijk op de achtste en tiende plaats stonden.

De HR-medewerker klimt van de vijfde naar de derde plaats, waardoor de HR-assistent dit jaar naar de vierde plaats zakt. Hierdoor zakt ook de HR-officer een plaats omlaag, naar plaats 5. De posities 6 en 7 zijn ongewijzigd, dat zijn respectievelijk de HR-directeur en de HR-businesspartner. De HR-consultant neemt iets in populariteit toe en stijgt naar plaats 8.

Functiespecialisatie

Houden deze nieuwe beroepsnamen ook in dat er veel veranderd is? De nieuwe binnenkomers vertonen zeker overeenkomst met de beroepen die ze hebben verdrongen, maar er kan ook sprake zijn van verdergaande functiespecialisatie.

  • Zo lijkt het beroep van de HR-administrator op dat van de HR-secretaresse, omdat het werk focust op administratieve ondersteuning. Mogelijk is het beroep van HR-secretaresse wel zwaarder, omdat dit een sterk organiserend karakter heeft gekregen.
  • Het nieuwe beroep HR-generalist vertoont overeenkomsten met de HR-functionaris, want beide beroepen zijn generalistisch van aard en de inhoud van de functie staat ver open voor interpretatie.

Aan de ene kant, lijkt de HR-generalist in sommige vacatureteksten op zowel de HR-secretaresse als de HR-administrator. Maar in andere beschrijvingen lijkt dit beroep juist erg veel op de HR-businesspartner. Zo lijkt het vooral een beroepsnaam voor vacatures die lastig te definiëren zijn.

Bron: Personeelsnet (personeelsnet.net)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen