< Terug naar overzicht

Steeds meer studenten vinden vakantiejob via uitzendkantoor

Ondanks de matige economische conjunctuur noteerde de uitzendsector in het derde trimester van vorig jaar 2002 toch nog een aanzienlijke groei van de activiteit bij de jobstudenten.

Na een stabilisatie van het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid door jobstudenten in het derde kwartaal van 2001, werd tijdens de zomermaanden van 2002 opnieuw een aanzienlijke groei opgetekend. In totaal presteerden 117.329 studenten 10.843.170 uren. Dat is een jaarstijging van 10,5%. De cijfers zijn het resultaat van een marktanalyse van Federgon Uitzendarbeid en
werden bekomen via een extrapolatie van de resultaten uit een enquête onder Federgonleden die ruim 83% van dit segment bezetten. In Vlaanderen, dat 78% van het marktsegment voor zijn rekening neemt, werd een groei opgetekend van 12,9%. Wallonië ging 4,2% vooruit. In Brussel daarentegen was er een terugval van 2,3%. De meest recente cijfers van de RSZ (2001) tonen aan dat 31% van alle jobstudenten in België tewerkgesteld werd via een uitzendcontract.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen