< Terug naar overzicht

Steeds meer HR-taken worden uitbesteed

HR-afdelingen gaan in de nabije toekomst steeds meer taken uitbesteden aan externe partijen. Daarnaast komt er in toenemende mate aandacht voor de automatisering van processen die nu nog handmatig worden gedaan.

Dat blijkt uit de studie ‘HR in Nederland: focus op talentmanagement door automatisering en outsourcing’ van salaris- en HR-dienstverlener ADP. Voor de studie zijn managers van 260 Nederlandse bedrijven ondervraagd.

Dat HR af wil van verschillende processen, is pure noodzaak, aldus de onderzoekers. HR komt steeds meer onder tijdsdruk te staan. Arbeidskrachten worden schaars en zeker het vinden van talent wordt steeds lastiger.

Daarnaast realiseert HR zich dat het verschil met concurrenten alleen nog maar te maken heeft met mensen. Daarom moet er geïnvesteerd worden in werknemers en hun competenties. Het vervelende is dat HR zich dit realiseert, maar er geen tijd voor heeft door de dagelijkse administratieve processen.

Naast het uitbesteden van HR-processen worden ook steeds meer HR-taken gedelegeerd naar de lijn.

Het aanwerven van goed gekwalificeerd personeel zien HR-managers als hun belangrijkste uitdaging. Daarnaast onderkennen HR-managers de noodzaak dat het werven en behouden van hooggekwalificeerde medewerkers moet worden beschouwd als één van de belangrijkste, zo niet dé belangrijkste doelstelling van een organisatie.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen