< Terug naar overzicht

Steeds meer Belgen tonen interesse in buitenlandse jobaanbiedingen

De afgelopen twee jaar zijn Belgen steeds vaker op zoek gegaan naar een job in het buitenland. Opvallend genoeg gebeurt dit vooral op en rond feestdagen, van Moederdag over de nationale feestdag tot de eindejaarsperiode.

Belgen tonen steeds meer interesse in een job in het buitenland, zo blijkt uit data van een vacaturewebsite. Het percentage Belgen dat naar jobs zoekt op buitenlandse websites aanbieder steeg van 1,63 procent in 2016 naar 8,86 procent in 2018. Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittanniƫ en Luxemburg zijn de vijf populairste landen waar Belgen een nieuwe uitdaging willen aangaan.

Opvallend: Belgen zoeken vooral tijdens feestdagen naar een job in het buitenland. Rond de kerstperiode, de nationale feestdag en Moederdag ging dagelijks 10 procent van de Belgen op zoek ging naar jobs op de buitenlandse versies van de website. De Belgische website krijgt op de Belgische nationale feestdag eveneens veel meer bezoekers dan gewoonlijk uit Frankrijk, Nederland, Groot-Brittanniƫ, Duitsland en de Verenigde Staten. Belgische expats die op feestdagen iets meer heimwee naar huis hebben?

Bron: Indeed

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen